Century Residence

New Construction.

Nestled in the scenic landscapes of costal Victoria, this regional family farmhouse combines traditional rural aesthetic with modern luxury. Divided into three distinct wings, the floor plan includes spacious, bright bedrooms in the sleeping area; an entertaining zone featuring an open-plan kitchen, dining, and living area that seamlessly connects to an expansive deck through oversized sliding doorways; and a multifunctional wing with a home office, creative studio, and gym. At the rear, a large pool is located beside an outdoor entertainment studio, with a bar, bunk room and firepit area. Each wing of the building is separated through internal courtyard, offering private outdoor spaces and ensuring natural light throughout.

The built form takes cues from traditional farmhouses seen in the area, featuring pitched roofs and expansive sliding doorways to enhance the indoor-outdoor living experience. The materiality of its exterior aims to reflect its context, with charred timber and rammed earth grounding the home in its natural environment. While internally, a sleek interior contrasts with its rustic exterior, providing a luxurious yet practical living space that respects its regional context while offering the comfort of modern living.

Interiors

Studio Griffiths

Photography

Shannon McGrath

More projects...