DX Architects

DX Architects was engaged to upgrade the interiors of the James Street House in Richmond to accommodate for a contemporary lifestyle. The original /artist owner had occupied the dwelling up until our clients purchased the property which was constructed in the 1980’s in an industrial warehouse style by Max May Architects. They engaged us to upgrade the interiors and undertake key alterations to improve the living conditions of the dwelling.

We added a large structural steel truss to create an internal balcony within the central double height main living area. Below this we located the main living area with built-in gas fireplace and TV cabinetry. Other upgrades included installing European oak timber flooring, upgrading  the lighting and replacing the kitchen.

The kitchen has been detailed with a feature stone benchtop with custom steel legs, and complimented with a geometric pattern tile fascia and splashback. The other built-in joinery also features open timber shelving, and matching wall panels to add a texture to the interior spaces.

The interior was completed with white painted surfaces and stained timber feature shutters.

The construction phase of the James Street House in Richmond was completed in November, 2016.

Photography Aaron Pocock Photography