DX Architects

DX Architects completed the residential renovation of a rear living areas to a Californian Bungalow style dwelling in Kew. The building design retains and enhances the existing dwelling and adds a contemporary addition with a feature large windows that look out over the backyard, and associated outdoor entertaining spaces.

This renovation also included the installation of a custom manufactured, industrial styled steel framed glass windows.

The interior was completed with white painted walls, a feature concrete rendered wall, and was complimented with oak timber engineered flooring. The double glazed aluminium framed windows & doors were carefully detailed with a setdown threshold detail so that the interior seamlessly flowed to the outdoor entertaining spaces

Feature pendant and wall lights were carefully positioned to define the various functions of the flexible open plan living room.

The construction phase of the Kew residential architecture project was completed in June 2017.

Photography Tatjana Plitt Photography